500 TL üzeri ücretsiz kargo
500 TL üzeri ücretsiz kargo
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Güneş Bakımı Ürünleri Çeşitleri Nelerdir?

Güneş Bakımı Ürünleri Çeşitleri Nelerdir?

Güneş Bakımı Ürünleri Çeşitleri Nelerdir?

 İş, okul, ev ve çocuklar derken tüm bir yıl boyunca çalışmaktan yorgun düşüyoruz. Bu yorgunluğu atarak yeniden enerji ve motivasyon kazanmanın yolu olarak ise yaz aylarında tatil yapmayı tercih ediyoruz. Tabii ki herkesin tatil anlayışı farklı…

 Kimimiz için tatil doğa ile iç içe vakit geçirmek, kimimiz için deniz, güneş ve kum üçlüsünün tadını doyasıya çıkarmak. İster doğada ister bir sahil kasabasında tatil yapalım güneşten yayılan UV ışınları cildimiz için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Sahilde uzanıp güneşlenirken ya da ormanda kamp yaparken sürekli olarak güneş ışınlarına maruz kalan cildimizde kısa ve uzun vadeli olmak üzere olumsuz değişiklik yaşanıyor.

 

 Uzun süre güneşe maruz kalmak aynı zamanda cildimizin doğal nemini alıp götürerek kuru ve mat bir cilt görünümü yaratıyor. Sonuç itibarıyla tatilden aldığımız keyif tatil sonrasında yaşadığımız cilt şikayetleri ile ortadan kalkıyor.

 Bu durumla baş etmenin en etkili yöntemi yaz aylarına özel bir cilt bakım rutini oluşturmak. Güneş koruyucuları, bronzlaştırıcılar ve güneş sonrası nemlendiriciler gibi güneş bakım ürünleri sayesinde cilt şikayetleriyle uğraşmak zorunda kalmadan keyifli bir tatil yapmak ve tatil sonrasında da canlı ve ışıltılı cilt görünümünü muhafaza etmek mümkün hale geliyor.

 Peki güneş bakımında kullanılması gereken ürün çeşitleri neler ve hangi ürünü ne zaman, nasıl kullanmak gerekiyor? İşte güneş bakım ürünleri çeşitleri hakkında sizler için hazırladığımız ayrıntılı rehber.

 

Öncelik Tabii ki Güneş Koruyucuların

 

Öncelik Tabii ki Güneş Koruyucuların

 Yaz aylarında güneş bakımı kapsamında öncelikli olarak kullanılması gereken ürünler tabii ki güneş koruyucu çeşitleri. Güneşten yayılan UV ışınlarını yansıtarak cildimiz üzerine kalkan görevi gören güneş koruyucular söz konusu olduğunda ilk akla gelen güneş kremi oluyor. Ancak güneş koruyucular sadece güneş kremlerinden ibaret değil, aynı zamanda güneş yağlarından ve güneş losyonlarından da oluşuyor. 

 Güneş koruyucularının en önemli işlevi cildi UVB ışınlarına karşı korumak. Koruma derecesi SPF, yani güneş koruma faktörü olarak ürünler üzerinde yer alıyor. Uzmanlar yaz ya da kış fark etmeden kullanılması gereken minimum SPF değerinin 30 olması gerektiğini belirtiyor. Yaz aylarında ise dik açıyla dünyaya gelen güneş ışınlarına karşı daha etkili bir koruma için SPF 50 ve üzerinde güneş koruyucuların cilt bakım rutinlerine dahil edilmesi gerekiyor.

 Ancak SPF güneşten yayılan UVB ışınları karşı koruma sağlarken aynı oranda cilde olumsuz etkileri bulunan UVA ışınlarına karşı etkisiz kalıyor. Bu nedenle tercih edilen güneş koruyucu çeşitlerinde mutlaka SPF’nin yanı sıra UVA filtrelerinin de bulunması cilt görünümü açısından büyük önem taşıyor.

 Cilt bakımına doğallığı ve saflığı getiren bitkisel yağlar güneş koruyucuların içeriklerinde de yer alarak benzersiz bir güneş koruması sunuyor. Fiziksel güneş koruyucular olarak da adlandırılan bitkisel güneş koruyucular hem UVB ve UVA ışınlarına karşı koruma hem de cilt için nemlendirici ve besleyici bakım gerçekleştiriyor.

 

 

 İçeriğinde bulunan mineral bileşenler ve doğal yağlar sayesinde yaz aylarının güneş bakımının vazgeçilmezi haline gelen bir fiziksel güneş koruyucu arıyorsanız Bade Natural 50 SPF Güneş Koruyucu Yüz ve Vücut Kremi kullanabilirsiniz. 

 Normalde güneş koruyucuların güneşe çıkmadan en az 30 dakika önce kullanılması gerekiyor. Bunun temel nedeni güneş koruyucusunun cilt tarafından tam anlamıyla emilmesini sağlayarak etkin hale gelmesini mümkün kılmak. Tabii güneş koruyucusu uygulanacak cildin kirlerden ve makyaj kalıntılarından tamamen temizlenmiş olması ve uygulama öncesi nemlendirici gibi herhangi bir ürün kullanılmaması da dikkat edilmesi gereken noktalar arasında.

 Yalnız bu önemli noktalar söz konusu bitkisel içerikli fiziksel güneş koruyucuları olduğunda tamamen değişiyor. Cilt tarafından emilmeyen, tam tersi cilt yüzeyinde etki gösteren bu ürünleri cilt bakım rutininin dilediğiniz aşamasında kullanabilirsiniz.

 Nemlendiriciden ya da makyaj yaptıktan sonra tercih size kalmış. Sadece ürünü uygulama işlemini belirli zaman aralıklarında düzenli olarak tekrarlamayı unutmayın!

 

Bronzlaştırıcı: Kısa Sürede İdeal Bronzluk

 

Bronzlaştırıcı: Kısa Sürede İdeal Bronzluk

 Yaz aylarının vazgeçilmezi ışıltılı ve bronz bir ten. İdeal şekilde bronzlaşmış bir tene kavuşmak için saatlerce güneşin altında uzanmak gibi nelere katlanmıyoruz ki? Ancak çoğu zaman ya kızarmaktan ya da cildimizi yıpratmaktan öteye geçemiyoruz. 

 Burada devreye bronzlaştırıcı ürünler giriyor. Bronzlaştırıcı ürünlerin en büyük özelliği kısa süre içerisinde ideal bronz cilt görünümüne ulaşmaya destek olması. Böylelikle hem o nefret ettiğimiz kızarık ten görünümünden hem de yoğun bir şekilde güneşe maruz kalma sonucunda oluşabilen cilt şikayetlerinden bronzlaştırıcı yağ çeşitleri ile kurtulmak mümkün oluyor. 

Aynı zamanda bronzlaştırıcı ürünler elde edilen bronz görünümü uzun süre muhafaza etmeye de yardımcı oluyor.

 Yalnız bronzlaştırıcı ürünleri kullanmadan önce dikkat etmemiz gerekenler var. Her şeyden önce bronzlaştırıcı ürünlerin güneş ışınlarına karşı herhangi bir koruma etkisinin bulunmadığını aklımızdan çıkarmamız gerekiyor. Dolayısıyla önce cildimize güneş koruyucu uygulamalı, güneş koruyucu cildimiz tarafından tamamen absorbe edildikten sonra bronzlaştırıcı ürünleri kullanmalıyız. 

 Bronzlaştırıcıyı avucunuza alıp tüm cildinize eşit bir şekilde yaydıktan sonra güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Havuz ya da denizden çıktıktan sonra uygulamayı tekrar etmelisiniz. Tabii öncesinde güneş koruyucu tazelemelisiniz. 

 Bronzlaştırıcı ürünlerin içeriğinde çoğunlukla bronzlaşmaya yardımcı yağ çeşitleri bulunuyor. Bu konuda havuç ve kakao yağı önde yer alıyor. Kısa süre içerisinden bronzlaştırmaya yardımcı etkisini gösteren bu yağları doğrudan formülünde bulunduran bitkisel bronzlaştırıcıları kullanabilirsiniz. 

 Özellikle içeriğinde bu yağlar dışında nemlendirici ve besleyici özellikleri de bulunan yağlara yer veren bitkisel bronzlaştırıcılar ile hem hayalinizdeki bronz tene kavuşabilir hem de nem kaybına yönelik cildinizi koruma altına alabilirsiniz.

 Başta kakao ve havuç yağı olmak üzere Hindistan cevizi, avokado ve ceviz yağı barındıran Bade Natural Bronzlaştırıcı Güneş Yağı ile siz de bronzlaşmanın en doğal ve saf yolunu keşfedebilirsiniz.

 

Ferahlığı ve Serinliği Güneş Sonrası Cildinize Taşıyın

 

Ferahlığı ve Serinliği Güneş Sonrası Cildinize Taşıyın

 Bronzlaşmak için güneşe maruz kalarak geçirdiğiniz zamanın hemen sonrasında cildinizde rahatsız edici bir gerginlik oluştuğunu fark edebilirsiniz. Hafif bir yanma hissi de bu gerginliğe eşlik ediyorsa bütün bir geceniz mahvolabilir.

 Bunun nedeni ne kadar güneş koruyucularla gerekli önlemi alırsanız alın güneş ışınlarının cildinizin nemini alıp götürmesi. Kaybedilen nemi cilde geri kazandırmanın ve gerginlik hissinden kurtulmanın yegane yolu güneş sonrası bakım kapsamında nemlendirici ürünler kullanmak.

 Ancak güneş sonrası nemlendirici krem olarak halihazırda kullandığınız nemlendirici ürün yeterli olmayabilir. Güneşe maruz kalma sonucunda yaşanan nem kaybı o kadar yoğun bir şekilde gerçekleşir ki güneş sonrası kullanıma özel ekstra nemlendiricili bir ürün tercih etmeniz gerekiyor. 

 Güneş sonrası evde cilt bakımı yaparken güneş sonrası nemlendirici jeller kullanmanız cildinizin ihtiyaç duyduğu neme kısa süre içerisinde kavuşmasına yardımcı oluyor. 

 Doğallığın ve saflığın gücünden bu konuda da yardım almak istiyorsanız yine bitkisel özlü güneş sonrası jelleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle doğanın ferahlatıcı serinliğini doğrudan cildinizde hissedebilirsiniz.

 Güneş sonrası doğal bakım için yoğun nemlendirici etkisiyle vazgeçilmez arasına girmeye aday Bade Natural Güneş Sonrası Aloe Vera Jeli kullanabilirsiniz. İçeriğinde bulunan aloe vera suyu ile güneşe maruz kalmaktan gerginleşen cildinizi anında serinleterek yatıştırabilirsiniz.

 İçeriğinde aloe vera suyunun yanı sıra lavanta suyu ve nane suyu da bulunan güneş sonrası jel ile cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirerek kuruluk ve mat görünümün önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda cildi besleyici özelliği de olan jel, bitkilerden gelen kokusuyla da cildinizi yaz aylarına yakışır hoş ve tazeleyici bir kokuya kavuşturuyor.

visamaestromastercard